Volledig scherm
PREMIUM
© Frank Jansen

Kwetsbaar opstellen als man? Alleen als het echt moet

ColumnHet Jonckbloetplein in Den Haag is van oudsher een plek waar testosteron welig tiert. Nou ja, tierde: de laatste jaren is het rustig na een internationale voetbalwedstrijd van Oranje. En met de huidige resultaten zal dat de komende jaren ook zo blijven.

Tegenwoordig gebeuren er andere dingen dan opstootjes en rellen met de ME op het Jonckbloetplein. U kunt er nu terecht bij het Vadercentrum. Een plek waar enthousiast wordt gewerkt aan de emancipatie van de man. Het centrum organiseert gedurende het jaar een veelvoud van activiteiten. Teneinde u een goed beeld te geven van de cursussen die er gevolgd kunnen worden, geef ik u een overzicht. Haal even diep adem: computeren, fietsen maken, naaien, figuurzagen, lassen, tuinieren, opvoeden en energie besparen. Er zijn informatiebijeenkomsten over gezondheid, maar ook over transgenders, roze ouderen, humanisme - en er is een heuse telefooncirkel. ’t Is maar te zeggen: ze zitten niet stil in dat Vadercentrum. Je hebt in ieder geval geen tijd meer voor je kinderen.

  1. Milieuactivisten Extinction Rebellion komen naar Den Haag met Pasen: 'We gaan de boel flink ontregelen’

    Milieuacti­vis­ten Extinction Rebellion komen naar Den Haag met Pasen: 'We gaan de boel flink ontregelen’

    De milieuactivisten van Extinction Rebellion willen in de week na Pasen een ‘week vol rebellie’ organiseren in Den Haag. In een filmpje op Twitter roepen zij zoveel mogelijk mensen op om vanaf 13 april (tweede paasdag) vrij te nemen om te demonstreren. Eerder werden bij een soortgelijke actie in Amsterdam bijna vierhonderd mensen aangehouden. Een woordvoerder van de actiegroep verwacht soortgelijke taferelen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag