Volledig scherm
PREMIUM
© Frank Jansen

Kwetsbaar opstellen als man? Alleen als het echt moet

ColumnHet Jonckbloetplein in Den Haag is van oudsher een plek waar testosteron welig tiert. Nou ja, tierde: de laatste jaren is het rustig na een internationale voetbalwedstrijd van Oranje. En met de huidige resultaten zal dat de komende jaren ook zo blijven.

Tegenwoordig gebeuren er andere dingen dan opstootjes en rellen met de ME op het Jonckbloetplein. U kunt er nu terecht bij het Vadercentrum. Een plek waar enthousiast wordt gewerkt aan de emancipatie van de man. Het centrum organiseert gedurende het jaar een veelvoud van activiteiten. Teneinde u een goed beeld te geven van de cursussen die er gevolgd kunnen worden, geef ik u een overzicht. Haal even diep adem: computeren, fietsen maken, naaien, figuurzagen, lassen, tuinieren, opvoeden en energie besparen. Er zijn informatiebijeenkomsten over gezondheid, maar ook over transgenders, roze ouderen, humanisme - en er is een heuse telefooncirkel. ’t Is maar te zeggen: ze zitten niet stil in dat Vadercentrum. Je hebt in ieder geval geen tijd meer voor je kinderen.

  1. OM eist in hoger beroep 8 en 9 jaar cel tegen ‘oberschoppers’ Praag

    OM eist in hoger beroep 8 en 9 jaar cel tegen ‘oberschop­pers’ Praag

    Tegen de twee Nederlandse broers die vorig jaar een ober in Praag ernstig toetakelden, is vandaag in hoger beroep een celstraf van ten minste acht en negen jaar geëist. Justitie in Tsjechië verdenkt Armin N. en Arash N. van poging tot moord. De broers zouden ook het land nooit meer in mogen en ze moeten de ober een schadevergoeding van bijna 70.000 euro betalen. Het hof doet waarschijnlijk vandaag meteen uitspraak.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

  • Ja (37%)
  • Nee (51%)
  • Geen mening (12%)
75 stemmen