Volledig scherm
Paleis Noordeinde © Robert van Asten

#LaathetzienaanPauline

Waar moet Pauline Krikke het eerst naar toe zodra ze de ambtsketen omheeft? Onder de hashtag #laathetzienaanpauline kunnen bewoners van Den Haag de aankomend burgemeester hun suggesties doen op Twitter.

,,Nasi Rendang eten bij Bogor, biertje bij Kompaan, voetjes van de vloer op 't Zwarte Pad", twitterde @dickvanegmond, terwijl @andreasdijk een rustiger route voorstelt: ,,een wandeling langs aantal hofjes is natuurlijk een must. O.a. Mallemolen, Rusthof, Hofje van Nieuwkoop en Javalaantje."

De nieuwe burgemeester zal ook zeker een bezoek moeten brengen aan het Theater aan het Spui, Paleis Noordeinde en Buitenplaats Ockenburgh, evenals de Kinderboerderij Nijkamphoeve, het Straatnaammuseam in Schilderswijk en het Zuiderpark; het liefst op de fiets, als het aan de bewoners ligt. Maar het is niet alleen de pracht en praal die gezien moeten worden, merkt het Straat Consultaat op. De organisatie zet zich in voor de daklozen in de stad: ook een onmiskenbaar onderdeel van Den Haag.

De actie is een initiatief van D66. De ambtsvrouw, voorheen burgemeester van Arnhem, moet de stad eerst nog even leren kennen voordat ze op 17 maart aantreedt in Den Haag, zei fractievoorzitter Robert van Asten.

Volledig scherm
Buitenplaats Ockenburgh © Robert van Asten
Volledig scherm
Het Straatnaammuseum in Schilderswijk © Straatnaammuseum

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag