Sjaak Bral
Volledig scherm
PREMIUM
Sjaak Bral © Frank Jansen

Last van eikenprocessierups? Dennenprocessierups is nog ellendiger en heeft nóg meer haren

ColumnIn juli gaat het land gebukt onder de eikenprocessierupsjeukpiek. Mooi woord voor Scrabble. Drie keer woordwaarde en al je letters kwijt. Tot voor kort was deze horrorrups iets voor de buitengebieden. Brabant, de Achterhoek. Maar nu steekt-ie zijn kop op in de Randstad. Tsja, dan wordt het ineens een probleem. 

 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’
 2. Volop rode kaarten in ‘1B’ en RKAVV neemt koppositie van HBS over: lees hier alles over het amateurvoetbal
  PREMIUM
  Voetbal totaal

  Volop rode kaarten in ‘1B’ en RKAVV neemt koppositie van HBS over: lees hier alles over het amateur­voet­bal

  De divisionisten zijn al even onderweg, maar ook de amateurclubs vanaf de eerste klasse zijn afgelopen weekend aan de competities begonnen. En dat zal de aanklager merken ook, want de scheidsrechters toonden op de velden in de regio de ene na de andere rode kaart. Wat gebeurde er allemaal in het amateurvoetbal? Met dit overzicht ben je weer helemaal bij.
 3. Ernst en Bobbie zetten zich bij CPC Loop in voor de jongste hardlopers: ‘Alle soepkippen hierkomen!’
  PREMIUM

  Ernst en Bobbie zetten zich bij CPC Loop in voor de jongste hardlopers: ‘Alle soepkippen hierkomen!’

  Jong geleerd is oud gedaan. Dat geldt ook voor hardlopen. Bij de CPC Loop in Den Haag verzorgt het iconische televisie-duo Ernst en Bobbie al ruim twintig jaar de warming-up voor de allerjongsten. De beroemde lolbroeken én hardloopfanaten zorgen er ook deze zondag weer voor dat alle kinderen vol goede moed uit de startblokken schoten. ,,In sommige gevallen zijn die ouders nog het meest afgepeigerd, haha.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag