Volledig scherm
Archieffoto, gemaakt op het schoolplein van het Rijswijks Lyceum op de dag dat de examenfraude bekend werd gemaakt. © Jacques Zorgman

Leerlingen Rijswijks Lyceum blokken op herexamen na examenfraude

Leerlingen van het Rijswijks Lyceum die voor de zomervakantie betrokken waren bij examenfraude, blokken momenteel op hun herexamens. Die worden tot en met 17 augustus afgenomen op een centrale locatie.

Begin juli maakte de school in Rijswijk bekend dat er is geknoeid met de examens van zeven leerlingen (6 van de havo, 1 van het vwo). Vier docenten, onder wie de teamleider van havo/vwo, zouden de scholieren verleid hebben hun werk na afloop te verbeteren. Zij zijn per direct ontslagen.

Zowel de school als de onderwijsinspectie waren van mening dat de leerlingen een tweede kans verdienen, omdat zij in een verleidelijke situatie werden gebracht door docenten die zij vertrouwden. De leerlingen mogen herexamen doen in het zogeheten ‘derde tijdvak’, samen met leerlingen die bijvoorbeeld ziek zijn geweest tijdens de (her)examens of door overmacht eerder geen examen konden doen.

De herexamens worden in de periode tussen 8 en 17 augustus afgenomen op een centrale locatie buiten de Haagse regio.  De leerlingen kunnen de uitslag op 24 augustus bekijken op de website van DUO. De school ontvangt de uitslagen uiterlijk 13 september.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag