Lees het laatste coronanieuws in een paar minuten bij

Meerdere keren per dag praten we u bij over de huidige stand van zaken in Den Haag en omliggende gemeenten. Hoe gaat het met het aantal besmettingen. Hoe staat het op straat? Wat zijn nu precies de maatregelen die van kracht zijn? Dit is de stand van zaken op vrijdag 3 april om 16.00

Liever van minuut tot minuut op de hoogte gehouden worden? Volg dan ons liveblog

Opgenomen coronapatiënten.
Volledig scherm
Opgenomen coronapatiënten. © AD

• In de hele regio Haaglanden gaan dit weekeinde de parkeerterreinen bij de stranden en de recreatiegebieden dicht. Daarmee wil de veiligheidsregio voorkomen dat het in die gebieden te druk wordt nu het komend weekeind bijna zomers weer wordt verwacht.

• Het Zeeheldenfestival zou dit jaar van 1 tot en met 5 juli plaatsvinden. De organisatie heeft vandaag echter laten weten een streep door het evenement te zetten in verband met de coronamaatregelen. 

• In de Veiligheidsregio Haaglanden zijn inmiddels 78 boetes uitgedeeld voor het niet naleven van de coronamaatregelen. Het zijn de meeste boetes van alle veiligheidsregio’s in het land. 

• In de Haagse regio zijn er 235 patiënten met het virus in het ziekenhuis opgenomen. De meeste daarvan komen uit Den Haag.

• Op dit moment zijn er voor zover bekend in de Haagse regio drie dodelijke slachtoffers van het coronavirus te betreuren: een 78-jarige Lierenaar en een 87-jarige Zoetermeerder. Vannacht overleed wethouder Hans Horlings van de gemeente Midden-Delfland aan de gevolgen van het coronavirus. Dat laat de gemeente weten. ‘Wij zijn diepbedroefd.’

Meer nieuws lezen over het coronavirus in de regio? Blijf op de hoogte van al onze verhalen via ons coronadossier

Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © REUTERS

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag