LEES TERUG | Avondklok blijft van kracht, rustig op straat na 21.00 uur

videoDe avondklok blijft voorlopig van kracht. Het gerechtshof in Den Haag heeft het vonnis van de rechter in kort geding over het opheffen ervan voorlopig opgeschort. Het hof deed dat op verzoek van de Staat, die hoger beroep heeft aangetekend tegen het vonnis. Mark Rutte vindt dat de avondklok nog steeds ‘nodig’ is voor de bestrijding van het coronavirus. ,,Ik roep iedereen op om zich zoveel mogelijk aan de avondklok te houden.” 

5 reacties

 • Anja

  2 weken geleden
  Avondklok lijkt op misbruik van de macht van het demissionair kabinet. Hoe hou je een heel land in je greep? Dit heeft niets te maken met ontzien van de zorg. De avondklok draagt nauwelijks bij aan de bestrijding van het virus. Het voelt alsof we gevangen zijn gezet. Avondklok helpt echt niet bij bestrijding van het virus. Dus de avondklok is een nonmaatregel, die terecht door de rechter van tafel is geveegd.
 • Dick van der Velde

  2 weken geleden
  Al is de impact niet erg groot voor mij, toch zal ik blij zijn als de avondklok eraf is. Vorige week moest ik schoonmoeder ergens mee helpen, maar kon dat niet afmaken omdat de avondklok naderde. Of dat ik in het weekend iemand 's avonds kan ontvangen/bezoeken in plaats van overdag.... niet dat ik dat veel doe, maar af en toe moet dat toch echt even.
 • Marco Aarnoudse

  2 weken geleden
  Nu even een korte beperking om straks weer normaal te kunnen leven. Beter dan maanden sukkelen omdat we net te weinig doen. Niemand zit op die klok te wachten. Maar alle beetjes helpen om het virus te bestrijden en de zorg te ontlasten.
 • van der Wal

  2 weken geleden
  Ik vind het taalgebruik van Willem Engel wat aan de populistische kant ook al heeft hij nu gelijk gekregen. Oproepen tot een feestje lijkt mij nu niet verstandig .
 • Hilco Boerstra

  2 weken geleden
  Persoonlijk had ik niet veel last van de avondklok, ik hoef niet perse naar buiten 's avonds en voor werk heb ik vrijstelling. Wel laat dit zien dat viruswaarheid fout zat met dictatuur en geen land van vrijheid, want deze vrijheid en democratie helpt ze juist nu mee om hun doel te behalen.
 1. Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’
  PREMIUM

  Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’

  Als starter sta je normaal al voor uitdagingen genoeg, maar zeker als je tijdens een pandemie voor het eerst aan de bak moet zien te komen. VCP Young Professionals, de jongerenorganisatie van vakbond VCP, vroeg onlangs aandacht voor deze groep werkenden, die tussen wal en schip dreigt te vallen. Drie starters op de arbeidsmarkt vertellen over hun ervaringen van het afgelopen jaar. ,,Uiteindelijk bracht ik zestien uur per dag in dezelfde ruimte door.’’

In samenwerking met indebuurt Den Haag

 1. Normen (48) heeft geen alledaagse ‘verslaving’: ‘De een rookt, de ander drinkt, ik ben uitvaartverzorger’
  Play

  Normen (48) heeft geen alledaagse ‘verslaving’: ‘De een rookt, de ander drinkt, ik ben uitvaart­ver­zor­ger’

 2. Haagse heupairbag moet einde maken aan duizenden heupfracturen
  Play

  Haagse heupairbag moet einde maken aan duizenden heupfractu­ren

Den Haag