LEGO-versie koning Willem-Alexander heeft nu ook een baard dankzij ‘hofbarbier’

videoDe kin van de Lego-versie van koning Willem-Alexander was lange tijd kaal. Maar nu de koning een baard heeft, die hij voorlopig laat staan, kon Legoland niet achterblijven. Vandaag werd het aangepaste Legokunstwerk, inclusief baard, onthuld. 

Professioneel Lego-kunstenaar Dirk Denoyelle werd tijdelijk tot ‘hofbarbier’ uitgeroepen en kreeg de opdracht om binnen zeer korte tijd het beeld van de koning van een baard te voorzien. Royalty-journalist Marc van der Linden kreeg de eer om het beeld van Willem-Alexander met zijn nieuwe baard vandaag officieel te onthullen.

Quote

Het was een ontzetten­de eer om in de huid van hofbarbier te kruipen

Denoyelle

,,Willem-Alexander heeft zich niet alleen tijdens de zomermaanden een baard aangemeten, ook is zijn gezicht de afgelopen jaren iets veranderd”, zegt Dirk Denoyelle. ,,Zo zijn de kuiltjes in zijn wangen iets explicieter aanwezig en is zijn haarlijn met de leeftijd ook wat omhoog gekropen. Ik heb dan ook bij het maken van de nieuwe Lego-versie van de koning mét baard het moment aangegrepen om zijn gezicht te actualiseren. Het was een ontzettende eer om in de huid van hofbarbier te kruipen en de Lego- variant van het staatshoofd te voorzien van een gloednieuwe baard.”

Belangstellenden kunnen vanaf vandaag tot en met 23 oktober het beeld bekijken bij LEGO World in Jaarbeurs Utrecht.

Volledig scherm
Royalty-journalist Marc van der Linden: ,,Niemand kan nog om de baard van de koning heen. Er wordt gesproken over nieuwe staatsiefoto’s en zelfs nieuwe euromunten en postzegels.” © LEGO World

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag