Volledig scherm
PREMIUM
Het oude interieur met de jenevertonnetjes waar Louis Coupereus en prins Hendrik al aan de bar hebben gezeten. V.l.n.r.Richard (bediening), Valerie (leerlingkok, Sous-chef), Jorrit (Bediening) en Eigenaar Chefkok Hans. © Frank Jansen

Lekker wild op een bijzondere plek

Gouden PollepelDe Tapperij Herfst, vallende bladeren en de eerste vrieskou vragen om een troostend maal. Restaurant De Tapperij is daarvoor een perfecte plek. Zeker nu, in het wildseizoen.

Beoordeling

Voorgerecht: 8,0

Hoofdgerecht: 8,0

Nagerecht: 7,5

Bediening 8,0

Sfeer 8,5

Prijs-kwaliteit: 6,5

Eindscore: 7,6

Restaurant De Tapperij, dat met speciale aandacht stilstaat bij het onlangs weer gestarte culinaire wildseizoen, is een plek van tradities en beproefde recepten. In de keuken staat sinds ruim twintig jaar chef-kok en eigenaar Hans Richel, die het jachtseizoen omarmt met gerechten op zijn kaart van Hollands wild.

Richel verwerkt alles van de beestjes; de karkassen voor de saus, de niertjes en levertjes voor de paté en de afsnijdsels in stoofpotten. En zo hoort het uiteraard ook.

De menukaart van de Tapperij kent daarnaast zijn klassiekers. Zoals de steak tartare à la minute. Een gerecht van Richel dat niet weg te denken is op straffe van een kleine revolte onder de vaste klantenkring. Dat geldt ook voor het Indonesische groentegerecht gadogado met pindasaus. We bevinden ons niet voor niets in de Archipelbuurt, zo oud als het café-restaurant zelf, dat dateert van 1886.

De Tapperij met zijn kenmerkende 19de-eeuwse interieur heeft iets wonderlijk museaals. Prins Hendrik stond er aan de toog, evenals de beroemde schrijver en stadsgenoot Louis Couperus. Aan de wanden hebben schilderijen, foto's, Balinese maskers en oude jenevertonnen een plek. Een eclectisch interieur waarover de gastheer graag verhaalt.

We bestellen een fles Bru mineraalwater, een glas rode soepele wijn van Rosso Picenco en natuurlijk zo'n klassieker. De populaire steak tartare is een bol fijngehakt zacht rauw vlees van het Gasconne rund uit de Pyreneeën, waar de rauwe eidooier doorheen is gekneed, aangemaakt met augurk, kappertjes, mosterd en cayennepeper.Tabasco kan het ook zijn. Het is in elk geval recht voor z'n raap en goudeerlijk. De salade met rivierkreeftjes en wat zeekraal smaakt ons ook, maar heeft in verhouding behoorlijk wat zelfgemaakte (wel lekkere) cocktailsaus meegekregen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

  • Ja (64%)
  • Nee (25%)
  • Geen mening (10%)
6817 stemmen