Volledig scherm
Bezoekers kunnen in het Voedselpark kennismaken met producten die minder vanzelfsprekend zijn in de keuken. © ANP

Leren over gezonde en duurzame voeding in het Voedselpark

In het Zuiderpark in Den Haag wordt een Voedselpark gerealiseerd. Dit maakte wethouder Joris Wijsmuller vandaag, ter ere van Wereldvoedseldag, bekend. Hagenaars kunnen er leren over het belang van gezonde en duurzame voeding. 

Bezoekers kunnen in het Voedselpark kennismaken met producten die minder vanzelfsprekend zijn in de keuken, zoals zeewier en insecten. Dit soort producten zijn volgens de gemeente goede vervangers van vlees, maar dan duurzamer. ,,De manier waarop wij met voedsel omgaan, heeft een grote impact op ons en op het klimaat. Door bewuster om te gaan met voedsel, gaan we bewuster om met onze aarde en de mensen die op aarde leven'', licht Wijsmuller toe over het belang van het park. 

Hij legt uit dat er een kookstudio komt waar onder begeleiding kan worden geëxperimenteerd met voedsel. Hier kunnen bezoekers van het park ook van alles proeven. Een plakje sprinkhanencake bijvoorbeeld, of een salade van zeewier. 

NME-terrein

Het Voedselpark komt op de plek die momenteel al ingericht is voor Natuur- en Milieu-educatie, het zogenoemde NME-terrein. Deze locatie is volgens de gemeente vooral bekend vanwege de stadsboerderij. Waar dit gedeelte van het Zuiderpark tot nu toe vooral op scholieren gericht was, wil de gemeente het in de toekomst ook aantrekkelijker maken voor de overige inwoners van Den Haag. 

Het park wordt in samenwerking met het Voedingscentrum, de Wageningen Universiteit en de Haagse Hogeschool tot stand gebracht. Het ontwerp wordt de komende periode verder uitgewerkt. Omwonenden en ondernemers hebben hierover het afgelopen jaar uitgebreid gesproken, maar goede ideeën zijn nog altijd welkom. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag