Volledig scherm
© RV

Levensgenieter Frank Gelauf overlijdt veel te jong op 45-jarige leeftijd

Frank Gelauf is maandag op 45-jarige leeftijd overleden. Hij stierf ten gevolge van een hartstilstand. Gelauf was een bekende verschijning binnen het Haagse amateurvoetbal. Hij voetbalde voor een groot aantal amateurclubs uit de regio, waaronder Haagse Hout, Laakkwartier, GDA, De Postduiven en Delfia. Recentelijk was hij bij VUC actief als jeugdtrainer.

In zijn jeugdjaren voetbalde Gelauf onder meer voor ADO Den Haag en Ajax. Bij de Amsterdamse club speelde hij samen met onder anderen Clarence Seedorf, Tarik Oulida en Michael Reiziger. ,,Op die periode keek hij met veel trots terug", zegt Patrick Vink. De trainer van vierdeklasser Haagse Hout is al 37 jaar bevriend met Frank en zijn broer John Gelauf.

Twee-eenheid

,,Die twee waren echt een twee-eenheid. Frank nam geen enkele beslissing zonder eerst te rade te gaan bij John. Het is echt onwerkelijk dat hij er niet meer is. Ik ga hem enorm missen."

Danny Leijgraaff speelde met Gelauf samen bij OSC en Haagse Hout. ,,Dat waren bijzonder plezierige jaren. Samen met onder anderen Patrick Vink, zijn broer John en Maurizio Ceccucci zijn we niet alleen kampioen geworden, maar hebben we ook enorm veel met elkaar gelachen. Frank was sowieso een echte levensgenieter. Hij is slechts 45 jaar geworden, maar hij heeft zeker dubbel zo hard genoten. Gezien zijn kwaliteiten had hij wel meer uit zijn voetbalcarrière kunnen halen", zegt de oud-voorzitter van Haagse Hout.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag