Volledig scherm
Het stoffelijk overschot van prinses Christina ligt opgebaard in de Koepel van Fagel op het terrein van paleis Noordeinde. © ANP

Lichaam van prinses Christina opgebaard in Koepel van Fagel bij paleis Noordeinde

De kist met daarin het stoffelijk overschot van prinses Christina is vanochtend naar de Koepel van Fagel bij paleis Noordeinde gebracht. De prinses, die al jaren leed aan botkanker, overleed afgelopen vrijdag op 72-jarige leeftijd. 

Volledig scherm
© ANP

Op het terrein bij het werkpaleis van koning Willem-Alexander, tussen de Koninklijke Stallen en het Koninklijk Huisarchief is in de koepel een chapelle ardente, oftewel een rouwkapel ingericht. Die werd in 2010 ook gebruikt na het overlijden van prins Carlos Hugo, de ex-echtgenoot van prinses Irene. 

De drie zussen, de prinsessen Beatrix, Irene en Margriet, hebben na het overbrengen van de kist samen met Pieter van Vollenhoven en de kinderen van Christina de Koepel van Fagel bezocht. Op de kist liggen zonnebloemen, verder zijn er rouwkransen met onder meer witte rozen. De prominentste plek is voor de krans van de drie kinderen van prinses Christina en haar vijf kleinkinderen.

Nieuwe Kerk

Normaliter worden leden van de koninklijke familie bijgezet in de Nieuwe Kerk in Delft, maar de prinses wordt in eigen kring komende donderdag elders gecremeerd. Zij is in de lange Oranje-historie het eerste lid van de koninklijke familie dat voor een crematie heeft gekozen.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
© ANP

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag