Volledig scherm
© anp

Liefdeskuren aan de Haagse zee

Liefdeskuren is een audioverhaal over (kuren aan) zee, de liefde, muziek en het leven. Het verhaal van de Duitse componist Felix Mendelssohn Bertholdy vormde de basis voor de audioverhalen van Marente de Moor. Er is een verhaal voor volwassenen en een verhaal voor kinderen.

De Duitse componist verbleef in 1836 in Scheveningen om, vanwege zijn fragiele gezondheid, te kuren. Maar hij wilde er tijdens zijn kuur ook achter komen of hij werkelijk van Cécile Jeanrenaud hield. Voor zijn verblijf in Scheveningen stelde hij zichzelf de vraag: wil ik Cécile trouwen?

Liefdeskuren is een wandeling door het toeristische en toch stille hart van Scheveningen waarbij het publiek op 3 verschillende plekken zit en luistert naar het verhaal van Marente de Moor, met een koptelefoon en mp3-speler op.

Die plekken zijn bijzonder: bij het Kurhaus, op een privé-plek tussen duin en strand bij strandpaviljoen Oscars en bij de Luchtwachtoren bovenop een duin bij het Zwarte Pad. Met telkens de zee in zicht, is Liefdeskuren een belevenis voor alle zintuigen. De locatievormgeving is theatraal met bijvoorbeeld de enorme 12-persoonsschommelbank ZlowMotion van ontwerper Pink Steenvoorden.

Filmdoek

Het bijzondere van Liefdeskuren is dat de hele familie tegelijk kan meelopen en zitten, want kinderen en volwassenen horen hun eigen audioverhalen en soundscape. Met telkens de zee als een soort filmdoek waarop het verhaal wordt geprojecteerd.

De audiowandeling kan tot en met 9 september gelopen worden op elk gewenst moment tussen 11.00-17.00 uur. De startlocatie is de entree van de Pier.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag