Volledig scherm
© Paul Johnson

Light Air Show in Scheveningen afgelast

In verband met de slechte weersverwachting voor aankomend weekend gaat de Light Air Show in Scheveningen niet door. Op beide dagen, zaterdag 1 en zondag 2 december, is het volgens de organisatie te gevaarlijk voor de piloten om te vliegen.

Feest aan Zee zou het jubileumjaar feestelijk afsluiten met een spectaculaire Light Air Show waarbij vanaf vliegtuigen vuurwerk zou worden afgestoken. De organisatie laat teleurgesteld weten dat het feest dit jaar niet door kan gaan. ,,Het is zó zonde. Er is maanden voorwerk aan vooraf gegaan en we keken er met zijn allen naar uit om dit feestelijke jaar spectaculair af te sluiten. Maar het belangrijkste is natuurlijk de veiligheid van de piloten. Als hun veiligheid in het geding komt moet je besluiten om het niet door te laten gaan.”

De show zou een primeur in Nederland zijn geweest. In Engeland worden de shows wel vaker georganiseerd. Voor de show waren daarom ook veel Engelse stuntpiloten ingeschakeld. Er zou maar één Nederlandse piloot meedoen, Frank van Houten. 

Kinderen

Er komt geen alternatief voor de show dit jaar. ,,Volgend jaar moet gekeken worden naar een andere datum. Een dag waarvan vanuit kan worden gegaan dat de weersverwachting beter is. Dat is wel jammer, want het was juist zo leuk dat het al zo vroeg donker is. Hierdoor kunnen kinderen ook bij de show aanwezig zijn.” De show zou zaterdag beginnen vlak nadat de zon ondergaat. 

De show was onderdeel van The Hague Highlights, een evenement dat speciaal op touw is gezet voor het jubileumfeest ter ere van het 200-jarig bestaan van badplaats Scheveningen.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag