Volledig scherm
Ter illustratie. © Rooi Werkt

Linkse vrouwen gekoppeld aan rechtse mannen op speeddate-avond van Groep de Mos

Groep de Mos vindt het jammer dat er minder vrouwen dan mannen rechts stemmen. Daarom organiseert de jongerenafdeling van de partij een speeddate-avond waar linkse vrouwen worden gekoppeld aan rechtse mannen.

Jongeren voor Den Haag geeft linkse dames woensdagavond de mogelijkheid om overgehaald te worden naar het andere politieke spectrum. Met speciale vraagstukken over hete hangijzers als migratie, belastingen en CO2-uitstoot willen de jongeren van De Mos links en rechts dichterbij elkaar brengen. ‘De kunst is om in zo’n discussie meer naar elkaar te groeien, je politieke kennis te verbreden en er natuurlijk een toffe date uit te slepen.’

Het idee voor het evenement werd bedacht door Lorraine Groeneveld, bestuurslid van de jongerenafdeling. ‘Als vrijgezelle dame die meer naar rechts neigt, weet ik natuurlijk hoe mooi de rechterflank is. Zo kan rechts over het algemeen veel beter een feestje bouwen dan links en heeft rechts veel meer humor. Dus waarom dan in die linkse bubbel blijven hangen?’, volgens Groeneveld. 

Mannen en vrouwen die interesse hebben om mee te doen, kunnen zich via komuitjebubbel.nl aanmelden. De eerste avond zal georganiseerd worden in café-restaurant Luden op het Plein in Den Haag. Deelname kost 10 euro voor niet-leden en 5 euro voor leden van de jongerenafdeling (Jongeren voor Den Haag) van Groep de Mos. 

Cabaretier Hans Theeuwen over linkse vrouwen en rechtse praatjes 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag