Niet alleen het eten is bij Yuzu opvallend goed, ook het interieur, met een fraaie bar,  trekt de aandacht. Foto’s frank jansen
Volledig scherm
PREMIUM
Niet alleen het eten is bij Yuzu opvallend goed, ook het interieur, met een fraaie bar, trekt de aandacht. Foto’s frank jansen © Frank Jansen

Lokale keukenprinsen blazen nieuw leven in deze Aziatische keuken

Gouden PollepelIn de Haagse regio gebeurt iets bijzonders. De Aziatische keuken wordt er nieuw leven ingeblazen door lokale keukenprinsen die het anders aanpakken. Nashipeer als equivalent voor babi pangang. Deze week gingen we langs bij restaurant Yuzu voor de rubriek Gouden pollepel.

Na het bevlogen restaurant Zheng en het briljante Nayolie is nu ook, in een oude garage, het trendy Yuzu opgestaan. Het was er meteen een drukke boel. Een restaurant dat zich in het weekend ontpopt als foodclub. Het is er vrij donker, maar geef je ogen goed de kost. Ervaar de geest van prentkunstenaar Hokusai. Terwijl we op krukjes en op een lange wandbank zitten, zien we soortgelijke schilderingen op houtpanelen en een tekening met vrouwelijk naakt erotisch ‘vernapt’ met een octopus. Er is een grote open keuken met een Japanse robatayaki-grill. Zeg maar een barbecue voor de hele camping. Jammer dat de afzuigkap zo goed werkt want we ruiken nu niets en dat zou ik best willen.

  1. Strandtenthouders staat het water tot aan de lippen: ‘Waar moeten wij ons personeel van betalen?’
    PREMIUM
    VIDEO

    Strandtent­hou­ders staat het water tot aan de lippen: ‘Waar moeten wij ons personeel van betalen?’

    Strandtenthouders aan de Nederlandse kust vragen vandaag op een bijzondere wijze aandacht voor hun financiële problemen. Ondernemers van Texel tot Zeeland hebben met hun strandbedden en tafeltjes teksten op het strand geschreven en die met een drone vanuit de lucht gefilmd. Ze willen dat de loonkosten van hun personeel worden vergoed. Het filmpje wordt aangeboden aan het kabinet.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag