Volledig scherm
2013-10-24 00:00:00 DELFT - Regenlaarzen van een gezin bij de voordeur. ANP XTRA ROOS KOOLE © ANP XTRA

Lopen over Delflandse bagger, maar schoenen blijven schoon

Delftenaren kunnen voortaan over Delflandse bagger lopen, maar houden wel hun schoenen schoon. Op de Waterstraat in Delft, in proeftuin The Green Village, is afgelopen donderdag een tegelpad bestaande uit tegels van Midden-Delflandse-bagger geopend. 

De watergangen in de gemeente Midden-Delfland worden regelmatig uitgebaggerd om regenwater te kunnen afvoeren. Dat levert jaarlijks 80.000 kubieke meter bagger op, die duurzaam kan worden gebruikt. De tegels die van die bagger worden gemaakt, moeten uiteindelijk ook waterdoorlatend zijn. De tegels worden een jaar lang aan de Waterstraat getest. In de toekomst hoopt de gemeente bagger op grotere schaal en ook voor andere (bouw)projecten te kunnen gebruiken.  

In de proeftuin aan de Waterweg nabij de Technische Universiteit in Delft worden regelmatig nieuwe innovaties getest. Start-up Waterweg won in 2018 met het idee voor tegels uit bagger de BlueCity Circular Challenge en met dat idee later ook een geldbedrag bij de Circulaire Innovatie Challenge van de Unie van waterschappen. 

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag