Thom Ferwerda maakte in 2018 een documentaire over de cabarettraditie in Scheveningen en is nu een van de mannen achter Club Lourdes.
Volledig scherm
PREMIUM
Thom Ferwerda maakte in 2018 een documentaire over de cabarettraditie in Scheveningen en is nu een van de mannen achter Club Lourdes. © Frank Jansen

Lourdeskerk als podium: ‘Theater in Scheveningen is een oudere traditie dan fikkie steken’

De Lourdeskerk in Scheveningen fungeert vier weken als theaterpodium. Als het aan de programmeurs ligt, wordt het een vaste plek voor cultuur.

Zondag blikte Paul van Vliet er terug op zijn 50-jarige carrière, gisteren brachten slagwerkgroep Percossa, Kwekers in de Kunst en het Haags Wereldkoor een muzikale ode aan de zee en morgen staat Sjaak Bral er zij-aan-zij met twee jonge comedians. De Lourdeskerk in Scheveningen fungeert vier weken lang als tijdelijk theater waar jong talent en gevestigde namen elkaar vinden in een verrassende mix van muziek, comedy en variété. Als het aan de initiatiefnemers ligt, wordt het gebouw, dat al enige tijd geen kerkelijke functie meer heeft, een vaste plek voor laagdrempelige cultuur.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag