V.l.n.r. Richard van Vliet (Stichting Duurzame Warmte Ypenburg), Flint van de Gronde (rector van de school), Charlotte van Slagmaat (voorzitter Coöperatie Haags Opgewekt), Liesbeth van Tongeren (wethouder Duurzaamheid en Energietransitie).
Volledig scherm
V.l.n.r. Richard van Vliet (Stichting Duurzame Warmte Ypenburg), Flint van de Gronde (rector van de school), Charlotte van Slagmaat (voorzitter Coöperatie Haags Opgewekt), Liesbeth van Tongeren (wethouder Duurzaamheid en Energietransitie). © Sander Foeder/Gemeente Den Haag

Lyceum Ypenburg krijgt zonnedak met ruim 400 panelen

Op het dak van Lyceum Ypenburg komen ruim 400 zonnepanelen. ,,In de regio willen mensen wel zonnepanelen, maar hebben lang niet altijd zelf een geschikt dak”, legt wethouder Liesbeth van Tongeren uit. ,,Nu kunnen ze schone energie krijgen van hun eigen paneel op het lokale lyceum.”

 1. TU steekt miljoenen in megaklimaatplan: ‘Campus wordt levend laboratorium’
  PREMIUM

  TU steekt miljoenen in megakli­maat­plan: ‘Campus wordt levend laboratori­um’

  De TU Delft pompt de komende tien jaar miljoenen in onderzoek naar klimaatactie en in het klimaatneutraal maken van de universiteitscampus. De ambitie is er om van de campus een levend laboratorium te maken, waarin studenten en medewerkers niet alleen leren over de klimaatcrisis maar hun oplossingen daarvoor ook gelijk in de praktijk brengen. ,,Alles in de omgeving wordt onderdeel van het leerproces.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag

 1. Tweede ramkraak bij juwelier in Den Haag
  Play

  Tweede ramkraak bij juwelier in Den Haag

 2. Karin Bloemen opent Groene Zetel in Den Haag: 'Hou dit wel tot zes uur vol!'
  Play

  Karin Bloemen opent Groene Zetel in Den Haag: 'Hou dit wel tot zes uur vol!'

Den Haag