Volledig scherm
Henk Bres. © ANP Kippa

Maagkanker geconstateerd bij vrouw Henk Bres

De vrouw van Henk Bres heeft maagkanker. Dat maakte de bekende Hagenaar gisteren bekend in zijn column van weekkrant De Posthoorn. Volgens doktoren heeft Corry een levensverwachting van minder dan een jaar.

Iedere week houdt Henk Bres in zijn column lezers op de hoogte over zijn leven. Meestal zijn het luchtige stukken over belevenissen van Bres en zijn vrouw. ‘Het heeft ook zijn klote kant, want als het even wat minder gaat in Huize Bres wil ik jullie dat niet onthouden’, schrijft de Hagenaar.

De ziekte van Corry kwam aan het licht toen zij samen met Bres naar de huisarts ging voor controle, omdat de Hagenaar moeilijk loopt. ‘De huisarts zei tegen Corretje ‘We zullen jou bloed ook maar eens laten nakijken’.’ De uitslag daarvan bleek niet goed te zijn en ze werd verder onderzocht. Daaruit bleek dat Corry maagkanker heeft. 

Quote

Vechtend tegen de tranen vroeg ik wat de levensver­wach­ting was van Corretje

Henk Bres

Na nog verder onderzoek bleek het uitgezaaid te zijn naar de botten. ‘Dat was alsof de wereld voor de tweede keer in elkaar pleurde en vechtend tegen de tranen vroeg ik wat de levensverwachting was van Corretje.’ Volgens de doktoren is dat minder dan een jaar. ‘En daar zit je dan uitgeblust, huilend, niet begrijpend en net alsof het over een ander ging dan mijn Corretje.’

Ondanks het verdrietige nieuws, proberen Bres en zijn vrouw positief te blijven. ‘Iedere morgen zeggen we tegen elkaar: ‘We gaan ervoor’. Want ze is hier nog niet klaar.’

Bres, die zijn column gisteren op Facebook deelde, wordt massaal een hart onder de riem gestoken. 'Veel sterkte', reageren veel mensen. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag