Volledig scherm
Zo moet het eruit gaan zien. © Madurodam

Madurodam aast op I Amsterdam: ‘Horen op kruipafstand van Rijksmuseum’

Miniatuurstad Madurodam ziet het wel zitten om de iconische letters I Amsterdam van het Museumplein in de hoofdstad over te nemen. I Amsterdam moet dan I Madurodam worden.

Quote

De letters horen op kruipaf­stand van het Rijksmuse­um thuis

Marianne Aalders

De I Amsterdam-slogan die op het Amsterdamse Museumplein en bij Schiphol is te vinden, is voornamelijk populair bij toeristen om foto’s bij te nemen. Maar volgens de Amsterdamse GroenLinks-fractievoorzitter Femke Roosma staan de letters voor individualisme. En daar moest verandering in komen. De raad in de hoofdstad staat grotendeels achter de plannen om de letters weg te halen.

Maar waar moeten ze naartoe? Madurodam weet een oplossing. ,,De letters horen op kruipafstand van het Rijksmuseum thuis. Door ze op het George Maduroplein in Den Haag te plaatsen, kunnen we dat zo houden”, aldus woordvoerster Marianne Aalders.  

Husselen

Nee, als dat gebeurt komt er niet I Amsterdam voor de miniatuurstad te staan. Door de letters te wisselen en er drie kleintjes aan toe te voegen, zal er in het rood en wit I Madurodam te lezen zijn. ,,We kijken natuurlijk elke dag tegen de naam aan. Als je de letters husselt, kom je al snel tot ‘I Madurodam’.’’

Volgens de woordvoerster zijn die letters DUO al op maat gefiguurzaagd. ,,We hopen dat we voor een symbolisch, bij onze kleine portemonnee passend, bedrag de letters over kunnen nemen.”

Er is inmiddels een brief onderweg naar de Amsterdamse gemeenteraad met het voorstel. ,,We hopen met ons hele hart dat ze erop ingaan.’’ 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag