Volledig scherm
© stockfoto

Malafide bloemenverkoper kletste zich naar binnen en stal van oudjes

Hij belde met een mooi bosje rozen aan bij oudjes, en kletste zich dan naar binnen, om zijn slachtoffers vervolgens te bestelen. De Haagse rechtbank besloot gisteren dat de stelende bloemenverkoper Michael S. (37) voorlopig niet op vrije voeten komt.

,,Zal ik ze even voor u in een emmertje zetten”, zei de vriendelijke S. tegen de bejaarde slachtoffers. In Den Haag sloeg de man toe aan de Waaldorperweg, waar hij volgens het OM met 600 euro de deur uitging, en de Ivoorhorst, waar hij een oudje bestal voor maar liefst 850 euro. In totaal zou hij 16 bejaarden op dezelfde wijze bestolen hebben, aldus het OM.

Zo sloeg hij ook toe in Bodegraven en in een aantal Brabantse gemeenten. Gisteren vroeg zijn advocaat om vrijlating van de man uit voorarrest omdat zijn zaak voorlopig niet inhoudelijk wordt behandeld. ,,Ik besef dat ik verkeerd bezig ben geweest”, zei de verdachte zelf. ,,Ik heb acht jaar bloemen gegeven zonder problemen. Het laatste jaar ging het echter mis. Ik zal nooit meer bloemen langs de deur gaan.”

De officier van justitie verzette zich tegen de vrijlating van de man. De aanklaagster zei tegen de rechtbank dat ze tijdens de inhoudelijk behandeling van de zaak met een strafeis van ‘een heleboel maanden’ komt. Na de celstraf zou hij ook nog een tijdlang een enkelband moeten dragen, als het aan de officier van justitie ligt.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Bruiloftsgast bespuugt beveiligingsbeambte nadat Lamborghini crasht, verhuurder doodziek van incident
    VIDEO

    Bruilofts­gast bespuugt beveili­gings­be­amb­te nadat Lamborghi­ni crasht, verhuurder doodziek van incident

    Een peperdure Lamborghini Huracan van een Utrechtse verhuurder, die onderdeel was van een trouwstoet, is vannacht in botsing geraakt met een busje op de kruising van de Pettendijk en de Lange Kruisweg in Maasdijk. Na de botsing liep het zodanig uit de hand dat een 30-jarige beveiligingsbeambte van het busje werd aangevallen en meerdere keren in haar gezicht werd gespuugd.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag