Volledig scherm
Zangeres P!ink (haar echte naam is Alecia Beth Moore). © EPA

Malieveld is er klaar voor; 50.000 bezoekers verwacht bij optreden van P!ink

Het Malieveld in Den Haag en de omgeving zijn klaar voor het optreden van de Amerikaanse zangeres P!nk vanavond. Er worden ruim 50.000 fans verwacht.

Niet vaak staan artiesten van wereldformaat op het Malieveld. Alleen The Rolling Stones (1998, 86.000 bezoekers), Coldplay (2012, 69.000 bezoekers) en Bruce Springsteen (2016, 67.500 bezoekers) gingen de Amerikaanse zangeres voor.

Al de hele week is er gewerkt om het enorme grasveld (550 x 200 meter) om te bouwen tot onoverdekte concertzaal voor de zangeres, bekend van hits als Get The Party Started, Just Give Me a Reason en Raise Your Glass. Dat leverde hier en daar al wat wegafsluitingen en omleidingen op.

Vanmiddag gaan de hekken om 16.00 uur open. Ook dan zijn er rond het terrein wegafsluitingen. Verder zijn er vanwege de verwachte toestroom van fans tramhaltes opgeheven en is een parkeergarage op slot gedaan. De ANWB waarschuwt voor veel verkeersdrukte rond de stad.

In het voorprogramma staat Davina Michelle. Twee jaar geleden bracht ze op haar YouTube-kanaal een cover uit van Pinks hit What About Us en die video kwam ook terecht bij de zangeres zelf. Die reageerde toen laaiend enthousiast op Davina’s zangkunsten. De 23-jarige Nederlandse zangeres zei ‘bloednerveus te zijn voor haar optreden op het Malieveld. ,,Maar het is natuurlijk ook onwijs kicken.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag