Het hoekpolderviaduct ter hoogte van Rijswijk over de A4.
Volledig scherm
PREMIUM
Het hoekpolderviaduct ter hoogte van Rijswijk over de A4. © ANP

Man (35) die tuinstoelen op A4 gooide krijgt behandeling in een tbs-kliniek

De rechtbank in Den Haag heeft Sherwin I. (35) veroordeeld tot behandeling in een tbs-kliniek omdat hij vorig jaar april vanaf het viaduct Bosgang in Rijswijk twee tuinstoelen op de A4 slingerde. De man gooide in 2016 ook al stenen vanaf dezelfde plek op de snelweg.

Op het viaduct werden hekken van vier meter hoogte geplaatst nadat er in 2005 een vrouw op de A4 was verongelukt. Door haar autoruit ging een stoeptegel, die door een man van het viaduct omlaag was gegooid. De geplaatste hekken waren voor I. geen belemmering om op 26 april vorig jaar twee tuinstoelen op de snelweg te werpen.

 1. Coronahoester, zorgapplaus: Nederlandse taal ondergaat een pandemie aan nieuwe woorden
  PREMIUM

  Coronahoes­ter, zorgap­plaus: Nederland­se taal ondergaat een pandemie aan nieuwe woorden

  Theater De Vaillant in Den Haag houdt ‘torenconcerten’, de rechtbank legt celstraf op aan ‘coronahoesters’ en in de gemeente Westland vrezen handelaren voor een ‘sierteeltscenario’. Het zijn zomaar wat uitdrukkingen die woensdag in AD Haagsche Courant stonden. De coronacrisis zet het dagelijks leven op zijn kop, maar leidt óók tot een enorme verrijking van de Nederlandse taal.
 2. Vakantieparken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een appartement driehoog’
  PREMIUM

  Vakantie­par­ken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een apparte­ment driehoog’

  Terwijl elders in het land vakantieparken en campings op slot zijn gegaan, kun je in Den Haag en omliggende gemeenten nog gewoon een vakantiehuisje boeken. Restaurants, zwembaden en andere voorzieningen op de parken zijn wel gesloten, maar chaletjes zijn nog steeds verkrijgbaar. Er zijn minder gasten vanwege het coronavirus, maar de parken zijn niet leeg. ,,De gasten komen vooral voor de rust.’’ Hoe verantwoord is dat?

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag