Op donderdag 16 januari rond 10.50 uur heeft er een woninginbraak plaatsgevonden in een woning aan de Landscheidingsstraat in Leidschendam.
Volledig scherm
Op donderdag 16 januari rond 10.50 uur heeft er een woninginbraak plaatsgevonden in een woning aan de Landscheidingsstraat in Leidschendam. © Politie.nl

Man (58) kijkt live op telefoon mee hoe onbekende inbreekt in zijn woning

Het zal je maar gebeuren: je bent niet thuis, maar krijgt toch een melding dat er iemand in je huis is. Het overkwam een 58-jarige man uit Leidschendam in januari. Hij kon live meekijken toen een inbreker zijn woning aan de Landscheidingsstraat in Leidschendam binnendrong. In opsporingsprogramma Team West werden vanavond beelden getoond.

De inbreker kwam op donderdag 16 januari om 10.50 uur zijn huis binnen. De Leidschendammer was niet thuis, maar kreeg wel een melding op zijn telefoon dat er iets gaande was in zijn woning. Via een in zijn woonkamer geïnstalleerde camera kon hij meekijken hoe de wildvreemde man op zoek ging naar een buit. 

Op de beelden is te zien hoe een kat in de woonkamer zit. Het beest schrikt als de inbreker binnenkomt. Hij loopt naar een kast, zoekt er even in en verlaat daarna weer de ruimte. 

Artikel gaat verder onder foto.

Beelden van de inbraak.
Volledig scherm
Beelden van de inbraak. © Politie.nl

De bewoner alarmeert meteen de politie en gaat ook zelf naar huis. Eenmaal daar blijkt dat de inbreker meerdere kamers heeft doorzocht en dat de cilinder uit het slot is getrokken. Er is niets gestolen. 

De dader is nog niet gevonden. Daarom zijn vandaag beelden getoond van de inbraak in het programma Team West. De politie roept mensen op die meer informatie hebben zich te melden. 

  1. Bewoners Renbaankwartier zijn ‘tientallen plassende, dronken overlastgevende Oost-Europeanen’ spuugzat

    Bewoners Renbaan­kwar­tier zijn ‘tientallen plassende, dronken overlastge­ven­de Oost-Europeanen’ spuugzat

    Ze plassen in portieken, stoken vuur bij de speeltuin, vallen voorbijgangers lastig en drinken in het openbaar. Buurtbewoners van het Renbaankwartier in Scheveningen zijn de overlast die de ‘tientallen Oost-Europeanen zonder vaste woon- of verblijfplaats’ veroorzaken spuugzat. De overlastgevers zijn vanwege de coronamaatregelen tijdelijk in het Bella Vista en Andante hotel ondergebracht.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag