Volledig scherm
Ter illustratie © ANP

Man die agent mishandelde veroordeeld tot 35 dagen cel

Een 50-jarige Hagenaar is vanmiddag veroordeeld tot  35 dagen gevangenisstraf, waarvan 27 dagen voorwaardelijk en 120 uur werkstraf. De man sloeg in de nacht van 2 augustus een politieagent meermaals in het gezicht.

De mishandelde politieagent ging op 2 augustus langs in een woning aan de Koningin Emmakade in Den Haag, omdat er een melding was binnengekomen van huiselijk geweld. De veroordeelde man zou in een ernstige ruzie met een vrouw zijn verwikkeld. Toen de agent de woning betrad, richtte de man zijn agressie direct op hem. 

Financieel aanpakken

De agent kreeg meerdere vuistslagen in zijn gezicht te verduren en raakte hierbij gewond. Ook een collega werd aangevallen en raakte lichtgewond. De agressieve Hagenaar kon pas worden aangehouden nadat er pepperspray in zijn gezicht werd gespoten. In een verklaring na de mishandeling liet een woordvoerder van de politie weten de man hard aan te zullen pakken.

,,De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen altijd wordt verhoogd"

De rechter oordeelde vandaag dat de man naast zijn cel- en werkstraf in totaal 1600 euro aan schade moet vergoeden aan de betrokken agenten.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag