Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Man die buurvrouw met baksteen aanviel naar psychiatrisch ziekenhuis

De man die in februari zijn buurvrouw in Bezuidenhout te lijf ging met een baksteen moet een jaar lang verplicht worden opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Dat heeft de rechter dinsdag bepaald.

De man viel de vrouw aan met een steen uit haar eigen tuin en sloeg haar nog meerdere keren op haar hoofd toen zij al op de grond lag. Poging tot doodslag dus, zo oordeelde de rechtbank. Omdat de man een psychische stoornis heeft, volgde geen verdere straf.

In een eerdere zitting gaf de man toe zijn buurvrouw te hebben mishandeld. Hij was de sleutels van zijn woning aan de Pijnacker Hordijkstraat kwijtgeraakt. Zijn buurvrouw zei hem daarna dat hij professionele hulp nodig had, waarop hij door het lint ging. Een opname in een psychiatrisch ziekenhuis ziet hij niet zitten, dat is volgens hem ‘de hel’.

De Officier van Justitie is het wel eens met de uitspraak. ,,Getuigen zijn geconfronteerd met excessief geweld. Het slachtoffer lag levenloos op straat.” De buurvrouw hield aan het voorval kneuzingen en bloedingen in de hersenen over maar zoals het er nu naar uitziet geen blijvende schade.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag