Volledig scherm
Groot verdriet na de dodelijke steekpartij op een Turkse uitvaart in september © Regio15

Man die verdacht wordt van dodelijke steekpartij op Turkse uitvaart opgepakt op vliegveld

De man die vorig jaar september tijdens een uitvaartdienst bij de Turks Islamitische Culturele Stichting aan de Kempstraat een 44-jarige man zou hebben doodgestoken is vorige maand opgepakt op Rotterdam-The Hague Airport.

Het Openbaar Ministerie bevestigt vandaag dat de 50-jarige Hagenaar op 10 december in de kladden werd gegrepen op het vliegveld. De man was al drie maanden op de vlucht. Hij werd sinds 17 september gezocht omdat hij tijdens een Turkse uitvaart een andere man doodstak

Aan de fatale steekpartij zou een ruzie vooraf zijn gegaan. Terwijl de uitvaartdienst op het punt van beginnen stond, kregen twee familieleden op het plein bij het Turks Islamitische centrum aan de Kempstraat ruzie. Een 44-jarige man kwam tussenbeide en moest dat met zijn leven bekopen. Hij werd, vermoedelijk door zijn zwager uit de familie, doodgestoken. 

De verdachte sloeg op de vlucht. Ook al was zijn identiteit bekend, hij wist toch langere tijd uit handen van de politie te blijven. Tot hij dus vorige maand werd opgepakt. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag