Volledig scherm
Ter illustratie © Hollandse Hoogte / Frank Muller / Zorginbeeld

Man en vrouw slaan meermaals toe met babbeltrucs bij ouderen in Loosduinen

VideoOuderen in de Haagse wijk Loosduinen zijn de laatste tijd meerdere keren slachtoffer geworden van een notoir duo dat middels geniepige babbeltrucs naar binnen komt. De politie geeft een signalement vrij van de man en vrouw.

De twee dieven hebben herhaaldelijk dezelfde tactiek toegepast in hun rooftochten. Eerst sturen ze een brief, naar voornamelijk ouderen, waarin staat dat er geld moet worden overgemaakt naar een rekeningnummer. Vervolgens belt het duo op en vraagt waarom er geen reactie is gekomen op de brief en zegt dat men langs komt. 

Wanneer de man en vrouw uiteindelijk aan de deur komen, weten ze zichzelf naar binnen te praten om zo geld en sieraden te stelen. Volgens de politie gaat het om een lange lichtgetinte man met kort zwart haar en een blank meisje van rond de achttien jaar oud.

Trap er niet in

Loosduinen is een wijk waar relatief veel bejaarden wonen en is om die reden erg in trek bij dieven die met babbeltrucs te werk gaan. Sharline de Windt woont al 25 jaar in de buurt en geeft ouderen voorlichting via rollenspellen. AD Haagsche Courant ging eerder langs bij één van haar lessen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag