De familie van Cahit Kilic was gisteren met veel leden aanwezig in de rechtbank. In groepjes druppelden ze binnen bij de rechtbank in Den Haag.
Volledig scherm
PREMIUM
De familie van Cahit Kilic was gisteren met veel leden aanwezig in de rechtbank. In groepjes druppelden ze binnen bij de rechtbank in Den Haag. © LEEUWEN, JOS VAN

Man executeerde zijn overbuurman om een lichtje dat in zijn huis scheen, OM eist 14 jaar cel

In een overvolle rechtszaal eiste het Openbaar Ministerie vandaag veertien jaar cel tegen een Hagenaar die begin vorig jaar in de Haagse Schilderswijk zijn overbuurman Cahit Kilic met drie kogels op straat executeerde. Het ging U. om een lampje waarmee Cahit in zijn huis scheen. 

Het gebeurt niet vaak dat in de rechtbank zoveel familieleden aanwezig zijn bij een rechtszaak. Waar normaal misschien vijf mensen plaatsnemen op de banken, zat de rechtszaal en de publieke tribune gisteren vol met zeker veertig man. Zowel de overleden Cahit (48) als verdachte Abdulaziz U. (52) komen uit grote van oorsprong Turkse families. Die waren gisteren in groten getale aanwezig. 

  1. Strandtenthouders staat het water tot aan de lippen: ‘Waar moeten wij ons personeel van betalen?’
    PREMIUM
    VIDEO

    Strandtent­hou­ders staat het water tot aan de lippen: ‘Waar moeten wij ons personeel van betalen?’

    Strandtenthouders aan de Nederlandse kust vragen vandaag op een bijzondere wijze aandacht voor hun financiële problemen. Ondernemers van Texel tot Zeeland hebben met hun strandbedden en tafeltjes teksten op het strand geschreven en die met een drone vanuit de lucht gefilmd. Ze willen dat de loonkosten van hun personeel worden vergoed. Het filmpje wordt aangeboden aan het kabinet.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag