Man gaat door het lint en gooit stenen vanaf dak op
auto’s en politievoertuig: agenten en voorbijganger gewond

Update VideoEen minderjarige jongen is gisteravond in de Van Swindenstraat, op de hoek van de Cartesiusstraat in Den Haag, volkomen door het lint gegaan. Hij gooide vanaf het dak van een woning stenen naar beneden en raakte daarbij geparkeerde auto’s. Eén passant werd geraakt door een steen en raakte lichtgewond. Twee agenten hebben oogletsel overgehouden aan het incident. Er zijn twee minderjarige jongens van 16 en 17 jaar oud aangehouden.

Verontruste buurtbewoners belden gisteravond de politie rond 20.00 uur. Bij het zien van een politiewagen gooide de jongen vervolgens ook stenen naar de agenten. Daarbij werd een ruit van de auto vernield. Twee agenten kregen glassplinters in hun ogen. Onduidelijk is nog wat de ernst van het letsel van de politiemensen is.

Hoogwerker

De politie wist de jongen uiteindelijk via een hoogwerker van de brandweer te bereiken en te overmeesteren. Hij is aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De politie hield later nog een tweede verdachte aan, die ook met stenen zou hebben gegooid. De verdachten zijn volgens de politie 16 en 17 jaar oud en komen allebei uit Den Haag. Onduidelijk is waarom de jongeren stenen gooiden. 

Of de jongens zelf ook in de Cartesiusstraat wonen, weten omwonenden niet. Het merendeel van de bewoners van de straat in het Regentessekwartier zeggen er zelfs niets van te hebben meegekregen. Maar dat lijkt een mevrouw die het wèl zag gebeuren, bijna onmogelijk. Het incident zorgde voor nogal wat commotie.

Quote

Er werden van boven op het dak stenen naar beneden gegooid. Echte grote stenen. Ik liep zelf net naar de supermarkt

Buurtbewoner

,,Er werden van boven op het dak stenen naar beneden gegooid. Echte grote stenen. Ik liep zelf net naar de supermarkt. Toen de politie kwam raakte een steen ook de vooruit van die auto. De agenten moesten naar het ziekenhuis en de auto is later zwaar beschadigd op een oplegger meegenomen”, vertelt ze vanmiddag.

Idioten

Een van de bewoners van de straat kijkt niet echt op van het incident. ,,Dit is een buurtje met een hoog sirene gehalte”, zegt een van hen. ,,Er wonen hier een hoop idioten. Veel mensen kiezen ervoor om maar niet te te klagen als ze last hebben van de buren, want dat zorgt voor agressiviteit.” Een ander prijst het dubbele glas in huis. ,,Dan hoor je niets.”

De politie houdt een buurtonderzoek in de straat en roept mensen, die materiële of fysieke schade hebben opgelopen, op om contact op te nemen. Wie meer informatie heeft over het incident, wordt ook verzocht te bellen naar 0900-8844. Anoniem kan ook, via het nummer 0800-7000.

Volledig scherm
De man moest door hulpdiensten van het dak worden gehaald. © Regio15
  1. ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmerrie die tot op de dag van vandaag duurt’
    UPDATE

    ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmer­rie die tot op de dag van vandaag duurt’

    Bij de Haagse rechtbank heeft vanochtend de zaak gediend van de 29-jarige Roy B. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de 17-jarige Rotterdamse scholier Orlando Boldewijn in 2018. De moeder van Orlando woonde de regiezitting bij. ,,Voor de familie en vrienden van Orlando Boldewijn begon op maandag 19 februari 2018 een nachtmerrie die voortduurt tot op de dag van vandaag’’, zei de officier van justitie.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag