Volledig scherm
© anp

Man probeert agent van balustrade af te gooien

Een agent is gistermiddag lichtgewond geraakt nadat hij werd aangevallen door een 20-jarige man in Rijswijk. De man is aangehouden.

De motoragent ging 's middags naar een woning aan de Buziaulaan, omdat een buurtbewoner zich zorgen maakte om de bewoner en zijn hond. Het dier was namelijk al lange tijd aan het blaffen én de man was een tijdje niet meer gezien. 

Toen de agent bij het huis was, hoorde hij inderdaad het beest blaffen en janken. Omdat er niet open werd gedaan en er niet werd gereageerd op de aankondiging dat er politie aan de deur stond, besloot de agent een poging te doen zelf de woning te betreden. Dat lukte door het slot van buitenaf te openen. 

De hond zat opgesloten in een van de ruimtes. Nadat de agent het dier naar buiten had gelaten ging hij terug naar binnen om te kijken hoe het met de bewoner ging. Eenmaal boven werd hij plotseling door een man aangevallen, die bovenop hem sprong. De bewoner probeerde de man over de balustrade naar beneden te duwen. Met behulp van pepperspray kreeg de agent hem onder controle en werd de man aangehouden. 

Anders

Het was een melding die anders liep dan van tevoren gedacht. ,,In dit geval was het een melding waarbij er zorgen waren om het welzijn van de bewoner en zijn hond'', blikt de agent terug. ,,Zo’n melding waarbij je denkt hulp te moeten gaan verlenen, kan ineens omslaan in een situatie waarbij je wordt aangevallen en je je moet verdedigen.’'

De man zit nog steeds vast. Hij wordt verdacht van poging zware mishandeling en poging tot doodslag. Zijn huisdier is naar een opvangadres gebracht. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

  • Ja (59%)
  • Nee (31%)
  • Geen mening (10%)
1164 stemmen