Volledig scherm
De staandehouding van de snelheidsduivel in Delft. © Team Verkeer Den Haag

Man scheurt met 235 kilometer per uur over A4, negeert verkeerslichten en rijdt 180 in bebouwde kom

Een man die vannacht met 235 kilometer per uur over de A4 scheurde, is zijn rijbewijs kwijt. Dat schrijft de politie op Twitter. Later werd ook een snelheid van 180 kilometer per uur in de bebouwde kom in Rijswijk gemeten. De bestuurder werd uiteindelijk in Delft gestopt. 

De automobilist kwam in het vizier bij een snelheidscontrole op de A4. Hij reed 235 kilometer per uur voorbij de politie waar een snelheid van maximaal 100 kilometer per uur is toegestaan. 

Meerdere voertuigen werden rechts ingehaald. ,,Met meer dan vijftig kilometer per uur snelheidsverschil”, aldus de politie. Op de Prinses Beatrixlaan veroorzaakte hij ook bijna een ongeluk door door rood te laten. ,,Dit deed de verdachte later nog tweemaal.”

Quote

Wij zagen dat deze met 180 kilometer per uur op ons uitliep

Politie

De politie besloot de snelheid nog een keer te meten: ,,En wij zagen dat deze met 180 kilometer per uur op ons uitliep.” Voordat de bestuurder werd gestopt in een woonwijk in Delft, verloor hij ook nog bijna de macht over zijn stuur en probeerde hij - toen de politie hem met zwaailicht en sirene wilde aanhouden - te vluchten. 

De politie heeft het rijbewijs gelijk ingevorderd. Ook is het voertuig in beslag genomen, kreeg de man een proces-verbaal en is hij aangemeld bij het CBR voor een educatieve maatregel gedrag. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag