Volledig scherm
© anp

Man van 'seksstewardess' wil onderzoek naar Transavia

Zaak nu geschiktDe man van de Transavia-stewardess die haar seksavonturen met collega's in een dagboek vastlegde, wil dat het Openbaar Ministerie onderzoek gaat doen naar de veiligheid bij Transavia. Dat vertelden zijn twee broers in de rechtbank in Den Haag, waar de stewardess probeerde af te dwingen dat haar man niets meer van het dagboek openbaar maakt. Om een vonnis van de rechter te voorkomen, stemde hij daarmee in, vertelt zijn broer.

Quote

De zaak is nog niet voorbij. Er zijn meer kopietjes van het dagboek in omloop

Broer van de bedrogen man

Het echtpaar uit het Westlandse dorp De Lier vocht vanmorgen voor de rechtbank het zoveelste hoofdstuk uit hun vechtscheiding uit. Beiden waren aanwezig. De lange brunette kwam met het hoofd gebogen en half verstopt achter haar advocaat de rechtbank binnen. De zaak vond om privacyredenen achter gesloten deuren plaats.

Dagboek
De stewardess (47 jaar) en haar man (53) kennen elkaar al zo'n dertig jaar en zijn vorige maand 25 jaar getrouwd. Al een paar jaar geleden vermoedde de man (die aan blaaskanker lijdt) dat zij tijdens haar trips als purser bij Transavia vreemdging. ,,Toen hij een dagboek toegespeeld kreeg van een derde persoon wist hij het zeker,'' zegt een broer van de bedrogen man.

Het dagboek bevat de pikantste details, over seksavonturen met collega's vóór, na en ook tijdens de vluchten. Vooral het verhaal dat er af en toe zelfs gesekst zou zijn in de cockpit, tijdens een vlucht, leidde tot veel ophef, toen de man uit woede delen uit het daboek verspreidde onder tal van collega's. Dat deed hij pas nadat hij eerst bij de leiding van Transavia had aangeklopt en die het verhaal afdeed als niet ernstig. 

Zoon
De stewardess is sinds haar man het dagboek in bezit heeft, in een gigantische vechtscheiding met haar man beland. Volgens zijn broers wilde de man zijn vrouw hun fraaie boerderijwoning in De Lier uitzetten, maar 'wist zij het zo te manipuleren' dat hijzelf moest vertrekken. De bedrogen man woont nu even verderop in een appartement met hun zoon van 13 die heen en weer geslingerd is tussen vader en moeder.

De stewardess woont nog in de boerderij met hun twee jongste dochters. Hun oudste dochter woont op zichzelf. Het huis staat te koop, maar over het onderhoud van de woning is ook de grootste ruzie ontstaan, zó heftig dat zij ook wil afdwingen dat hij niet meer op het perceel mag komen. Ook over het bezoeken van de kinderen ontstond hevige ruzie.

De rechter probeerde vanmorgen vooral voor dat laatste een oplossing af te dwingen. Beide partijen maakten vandaag bij de rechter 'in het belang van de kinderen' over alle problemen een aantal afspraken. ,,Ook de man, mijn cliënt, is goed uit deze zaak gekomen,'' zegt zijn advocaat Peter Quist. ,,Maar beide partijen hebben ook afgesproken niets over de inhoud daarvan naar buiten te brengen.''

Veiligheid
Volgens de stewardess zou lang niet alles wat in het dagboek staat echt zijn gebeurd. Zij zou een erotisch boek hebben willen schrijven. Transavia heeft haar niet ontslagen. Volgens de broers van de man steunt Transavia de stewardess om meer imagoschade te voorkomen. ,,Mijn broer heeft ingestemd niet meer te publiceren,'' zegt een van de broers, ,,om een vonnis te voorkomen. Maar dat betekent niet dat de strijd gestreden is. Er zijn meer kopietjes van het dagboek in omloop. Iedereen denkt dat mijn broer wraak wilde nemen, maar hij wil dat er onderzoek komt naar de veiligheid die in het geding was. En bewijs daarvan staat in het dagboek.''

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag