Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ANP

Man zette drugsverslaafden in om mobieltjesbezorgers te beroven

De Haagse rechtbank veroordeelt de 29-jarige Abdelmalek C. uit Den Haag tot een celstraf van 45 maanden vanwege drie overvallen op pakketbezorgers in Den Haag, die mobiele telefoons kwamen afleveren. C. liet de mobieltjes door drugsverslaafden bestellen, en wachtte de pakketbezorgers op met een handlanger.

Op die manier werden twee pakketbezorgers aan de Zorgvlietlaan in Den Haag en een in Apeldoorn beroofd. C. en zijn mededaders gingen gewelddadig te werk, aldus de rechtbank. De pakketbezorgers werden gedwongen hun sleutel af te staan, waarna mobiele telefoons uit hun busje werden gehaald. C. stak een slachtoffer in zijn oog en dreigde een andere bezorger dood te schieten als hij naar de politie zou gaan.

 1. Afdelingen van Bronovo worden niet heropend: ‘Leidt niet tot meer IC-bedden’
  PREMIUM

  Afdelingen van Bronovo worden niet heropend: ‘Leidt niet tot meer IC-bed­den’

  Met een even onverwacht als opvallend statement mengt waarnemend burgemeester Remkes van Den Haag zich in de discussie over de sluiting van het Bronovoziekenhuis. Nu alleen al een kleine 200 mensen met het coronavirus in het ziekenhuis zijn opgenomen, afkomstig uit de hofstad en omliggende gemeenten, vindt Remkes het géén goed idee om de intensive care van het ziekenhuis in Benoordenhout te heropenen.
 2. Vakantieparken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een appartement driehoog’
  PREMIUM

  Vakantie­par­ken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een apparte­ment driehoog’

  Terwijl elders in het land vakantieparken en campings op slot zijn gegaan, kun je in Den Haag en omliggende gemeenten nog gewoon een vakantiehuisje boeken. Restaurants, zwembaden en andere voorzieningen op de parken zijn wel gesloten, maar chaletjes zijn nog steeds verkrijgbaar. Er zijn minder gasten vanwege het coronavirus, maar de parken zijn niet leeg. ,,De gasten komen vooral voor de rust.’’ Hoe verantwoord is dat?

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag