Man zwaargewond door schietpartij in Laakkwartier, verdachte aangehouden

VideoOp klaarlichte dag, vlakbij spelende kinderen, is vanmiddag in de Haagse wijk Laak een man neergeschoten door een gemaskerde man met een grijs wapen. Het slachtoffer ligt zwaargewond in het ziekenhuis. 

Volledig scherm
Ledeganckplein Den Haag schietpartij © District 8

Het gebeurde rond 16.00 uur bij een speeltuin aan het Ledeganckplein waar kinderen op de vrijdagmiddag aan het spelen waren. Het slachtoffer is vermoedelijk een man van rond de 25 jaar van Turkse afkomst. Mensen in de buurt kennen hem als een regelmatige moskeeganger. Hij werd neergeschoten, vertellen buurtbewoners, toen hij uit de moskee naar buiten kwam. Zijn moeder zou erbij zijn geweest. Waarom hij is neergeschoten is niet bekend.

De schutter vluchtte weg, richting het Hildebrandplein. Mogelijk is hij een uur later opgepakt in een woning in de Weimarstraat, in een ander deel van de stad. Calamiteitensite Regio15 kreeg een foto doorgestuurd van de arrestatie. De man had kappen over zijn handen, wellicht om kruitsporen veilig te stellen. De politie kon vandaag nog niet bevestigen of deze aanhouding te maken heeft met de schietpartij in Laak.

Gemaskerde schutter

In de tussenliggende tijd kwamen zwaar gewapende agenten ter plekke. Ze waren rond 17.00 uur, na de arrestatie in de Weimarstraat, weer net zo plotseling verdwenen als ze gekomen waren. Tamina en Samantha, een tweeling van elf jaar, wilden met hun vriendin net vanuit de speeltuin naar de Albert Heijn op het Hildebrandpein gaan, toen ze de schoten hoorden én de schutter zagen. ,,Hij was gemaskerd en had een grijs pistool in zijn handen’’, vertellen ze.

De Albert Heijn zijn ze meteen vergeten, en ze rennen naar het huis van oma Hannie aan de andere kant van het plein en bellen daar aan. Oma, bevreesd om het welzijn van de kinderen, snelt naar buiten en kijkt. Zij ziet de man liggen, herkent hem, en ziet dat hij gewond is aan zijn bovenbeen. ,,Het bloed stroomde er uit, maar ze bonden het goed af. Ik denk dat hij het overleeft.”

Volledig scherm
De politie is met veel man aanwezig in de buurt. © District 8
Volledig scherm
© Regio 15

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag