Volledig scherm
De Maria Montessorischool in Den Haag. © Frank Jansen

Maria Montessorischool in hoger beroep na rel rond gemiste schoolfoto

UpdateDe Haagse Maria Montessorischool gaat in hoger beroep in de zaak rondom een gemiste schoolfoto. De school kreeg een schadevergoeding opgelegd nadat een leerling, die het Offerfeest bijwoonde, de schoolfoto moest missen. 

De kinderen van de vrouw waren tijdens deze islamitische feestdag niet op school. Juist op deze dag kwam de schoolfotograaf langs. De rechter oordeelde deze zomer dat de school hiermee onderscheid heeft gemaakt tussen leerlingen en dat mag niet volgens de Wet gelijke behandeling. De vrouw had een schadevergoeding van 10.000 euro geëist, maar dat ging de rechtbank te ver.

De school gaf tijdens de zitting aan dat de leerlingen een alternatief is geboden en dat de schoolfotograaf op een latere datum is teruggekomen op de school om de resterende leerlingen op de foto te zetten. Voor het maken van klassenfoto's was dit echter te laat en dat verklaart volgens de rechtbank de schadevergoeding van 500 euro.

Misverstand
De Montessorischool houdt vol dat ‘de planning op een misverstand berust’. ,,Volgens ons heeft de rechter niet alle feiten even zwaar laten meewegen’’, zegt een woordvoerder. ,, We zien dan ook goede kans dat dit in hoger beroep wél gebeurt.’’ Welke feiten er dan onderbelicht zouden zijn, wil de woordvoerster niet zeggen. ,,We willen de tegenpartij niet wijzer maken.’’

De advocaat van de moeder wilde niet ingaan op de stap van de Montessorischool. Het is dan ook niet duidelijk of de moeder ook in hoger beroep 10.000 euro eist van de school.

Het is nog niet bekend wanneer het hoger beroep dient.

​ ​

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

  • Ja (64%)
  • Nee (25%)
  • Geen mening (10%)
6805 stemmen