Volledig scherm
Premier Mark Rutte tussen het publiek van Live On The Beach in Scheveningen waar op dat moment Anouk optreedt. © Paul Bergen

Mark Rutte geniet van strandconcert Anouk

,,Wie was er vorig jaar ook bij'', vroeg Anouk vrijdagavond bij haar tweede concert op het strand van Scheveningen. Drie kwart van de bezoekers stak de hand op. Onder de nieuwe bezoekers bevond zich premier Mark Rutte.

De premier had het duidelijk naar zijn zin bij het evenement Live on the Beach waarmee Scheveningen traditiegetrouw het strandseizoen afsloot. En met hem nog dik 20.000 anderen onder wie andere politici zoals minister Hugo de Jonge en de lokale stemmentrekker/ wethouder Richard de Mos.

Natuurlijk draaide het op een winderig strand van Scheveningen niet om de politici maar om de artiesten. Waar het publiek donderdagavond werd getrakteerd op een perfecte show van de Golden Earring, zo zette ook Anouk op vrijdagavond haar beste beentje voor. Op de dag dat zij haar fans verraste met de première van een Nederlandstalige single, hield zij het in haar geboortestad op een ouderwetse portie Engelstalige rock-'n-roll.

Al haar bekende hits kwamen voorbij zoals R U Kiddin' Me, Run Away Together en Three Days In A Row.  Waar de regen rond haar strandconcert van vorig jaar nog met bakken uit de hemel kwam, zo bleef het ditmaal bijna droog. Toch moesten de bezoekers een stevige zeewind trotseren waarbij een rustig nummer als Michel het moest afleggen tegen de natuurlijke elementen, in dit geval het ruisen van de wind.

Anouk zong echter alsof er een stemmig briesje over het strand waaide. Het leren jasje ging al na twee liedjes aan de kant en met korte mouwen en wapperende haren bracht zij het publiek toch nog een beetje in zomerstemming.

Volledig scherm
Anouk op Live On The Beach. © Paul Bergen

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Een Burger King op de Grote Markt is...

Een Burger King op de Grote Markt is...

  • een goed idee (28%)
  • een slecht idee (72%)
411 stemmen