Mark Slats in actie tijdens de Row for cancer
Volledig scherm
Mark Slats in actie tijdens de Row for cancer © Mark Slats

Mark Slats grijpt wereldrecord oceaanroeien

Mark Slats heeft  de finish bereikt van de Talisker Whiskey Atlantic Challenge, ’s werelds zwaarste roeirace. De Wassenaarder stak in zijn eentje met zijn boot Peanuts de Atlantische Oceaan over van La Gomera (Canarische Eilanden) naar Antigua (Caraïben) in 30 dagen, 17 uur en 49 minuten. Daarmee schreef hij zowel het wedstrijdrecord, als het wereldrecord op zijn naam.

Slats werd vannacht om 00.30 uur Nederlandse tijd in de English Harbour van Antigua groots onthaald door een uitzinnige menigte. Nog nooit eerder stak een solo-roeier zo snel de grote plas over. Hij kwam als vierde binnen, pal achter drie viermansboten. Slats verpletterde het wedstrijdrecord met circa negentien dagen. En ook van het wereldrecord snoepte hij vijf dagen af.

Tot vorig jaar had de aannemer uit Wassenaar nog nooit geroeid. Met zijn tocht haalt Slats geld op voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation. Zijn moeder lijdt aan kanker en hij vindt zijn eigen avontuur een peulenschil vergeleken bij wat zijn moeder doormaakt.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag