Volledig scherm
Master Kash (links) en Adeel Mahmood © Adeel Mahmood (Facebook)

Marktkoopman na twee jaar procederen weer terug op de Haagse Markt

Na twee jaar procederen is marktkoopman Master Kash (74) weer terug op zijn oude plek op de Haagse Markt. De Raad van State concludeerde dat zijn vergunning in 2015 ten onrechte is afgepakt.

Meneer Kash had 25 jaar lang twee kramen op de markt: één met parfum en één met hoofddoeken en shawls. Vanwege het overtreden van de Wet van Arbeid Vreemdelingen kreeg hij een boete van 6.000 euro en werd zijn vergunning ingetrokken. 

Quote

Dit is een feest voor de Haagse Markt

Adeel Mahmood

Volgens de Pakistaanse ondernemer was de vreemdeling een vaste bezoeker die vaak langskwam voor een praatje en een kop koffie. Soms lette hij op de kraam als meneer Kash naar het toilet moest. Mede dankzij getuigenverklaringen van collega's is dit aannemelijk bevonden. De Raad van State is van mening dat het besluit om de vergunning in te trekken ongegrond was.

Fractievoorzitter van de Islam Democraten, Adeel Mahmood, schoot hem te hulp. ,,Ik ken Master Kash al sinds mijn kleutertijd en heb een tijd Urdu lessen bij hem gevolgd", liet Mahmood weten. ,,Omdat een advocaat verschrikkelijk duur is besloot ik hem te helpen en schreef zijn verdedigende betoog." De boete heeft meneer Kash gewoon betaald.

,,De terugkomst van Master Kash is een feestje voor de Haagse Markt", aldus Adeel Mahmood.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag