Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © anp

Marktplaatsdeal eindigt in diefstal onder bedreiging van een vuurwapen

Een marktplaatsdeal is gistermiddag volledig uit de hand gelopen op de Guntersteinweg in Den Haag. Een 31-jarige man uit Amsterdam werd onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van de telefoon die hij wilde verkopen. 

De verkoper had op Marktplaats een advertentie gezien van iemand uit Den Haag die een telefoon zocht. Hij had thuis zo’n telefoon liggen en nam contact op. De potentiële koper wilde niet thuis afspreken, maar op de Guntersteinweg. De mannen ontmoetten elkaar in de auto van de Amsterdammer op de Guntersteinweg, ter hoogte van de Prinses Beatrixlaan. 

De koper had nog een man meegenomen naar de afspraak en deze was ook in de auto gaan zitten. Toen de Amsterdammer de telefoon pakte, richtte een van de mannen een wapen op hem, volgens de verkoper. Hij besloot direct het toestel af te geven. Naast de telefoon namen de twee ook het schoudertasje van de Amsterdammer en de handtas van zijn vriendin mee. Hierna sloegen ze op de vlucht in een kleine bestelbus met een oranje-witte kleur. Het slachtoffer bleef geschrokken en met lege handen achter.

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar de twee verdachten. Het gaat om een man met een licht getinte huid, rond de 30 jaar oud, tussen de 165 en 175 centimeter lang. Hij heeft een breed gezicht met een dunne snor in het midden op zijn bovenlip. Hij droeg gisteren een donkerblauwe vismuts.

De andere man heeft eveneens een licht getinte huidskleur, is eveneens circa 30 jaar oud en is tussen de 170 en 175 centimeter lang. Deze persoon had rastahaar tot op borsthoogte. Op de achterzijde van zijn hoofd droeg hij een zwarte muts. Ook heeft deze man vier gouden tanden.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag