Martin Gillisse (69) van Nico’s Snackbar overleden

Vrienden, familieleden en bekenden hebben vandaag afscheid genomen van Martin Gillisse. Vrijdag overleed de Hagenaar, die met zijn broers Paul en Nico van 1955 tot afgelopen april de befaamde cafetaria Nico’s Snackbar in Bezuidenhout runde, op 69-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

In april van dit jaar deden de broers de bekende Haagse snackbar aan de Stuyvestanstraat van de hand. ,,Martin is overleden aan de gevolgen van zijn ziekte, maar ook vanwege het gemis van zijn snackbar”, sprak een familielid vandaag op de uitvaart. Cabaretier, vriend en vaste klant Sjaak Bral, die in deze krant regelmatig columns over de broers en hun snackbar heeft geschreven, zong een lied. Ook daarin kwam Gillisse’s liefde voor de snackkar uitgebreid aan bod.

Nico en Corrie Gillisse richtten Nico’s Snackbar in 1955 op. Hun zoons groeiden letterlijk op in de patat. In 1970 namen Martin, Nico en Paul de snackbar over.

Volledig scherm
Uitbater Martin Gillisse tijdens het zestig jarig bestaan van Nico's Snackbar in de Haagse Stuyvesantstraat in 2015 © Frank van Rossum

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag