Volledig scherm
Het omgevallen hek. © AD

Materiaal verdwenen van bouwplaats Schouten Bouw in Rijswijk

Kopers van huizen van het inmiddels failliete Schouten Bouw in Rijswijk hebben nu te maken met verdwenen materiaal van de bouwplaats. ‘Het hek is omver getrokken en kozijnen zijn weg’.

Het hek rond de bouwplaats in Rijswijk Buiten is inmiddels weer teruggezet, maar de kopers van huizen van de failliete Schouten Bouw uit Leidschendam zijn er helemaal niet gerust op dat er niet meer materiaal zal worden weggehaald. Ze missen een aantal kozijnen en zijn bang dat er schade aan hun half afgebouwde huizen gaat ontstaan als boze leveranciers spullen gaan weghalen uit angst geen geld te krijgen of dat ‘gewone’ dieven de bouwplaats als object gaan gebruiken. De politie is gewaarschuwd.

Quote

De kosten blijven op deze manier maar oplopen

Tideman

Volgens de kopers kan de curator van het faillissement, mr. Bruno Tideman, niet uitsluiten dat gefrustreerde leveranciers op de bouwplaats zijn geweest. ,,Maar het is wel materiaal dat door ons is betaald”, zegt een van de verontruste kopers. ,,De kosten blijven op deze manier maar oplopen en we zijn al zo lang bezig met deze ellende.”

Garantiecertificaat

In eerste instantie waren de gedupeerde kopers van huizen en appartementen in Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp en Amstelveen blij met het faillissement van Schouten Bouw. Met het garantiecertificaat van Woningborg kan die organisatie nu een vervangende bouwer gaan zoeken om de projecten af te maken. ,,Maar het wordt steeds duidelijker dat het nog maanden kan gaan duren voordat de bouw echt kan gaan beginnen.”

De nieuwbouw heeft al vele maanden, tot jaren, vertraging opgelopen doordat Schouten Bouw leveranciers en onderaannemers langere tijd al niet meer kon betalen. Pogingen in de bouwvak financiers te vinden, mislukten. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Meer lezen over de problemen bij Schouten Bouw? Dat kan hier!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag