Volledig scherm
PREMIUM
Maureen en Duuk, nu nog in Voorschoten, straks in Rijnsburg. © NICO SCHOUTEN

Maureen en Berry vertrekken uit Voorschoten: ‘Werk bracht ze hierheen, maar die noodzaak is er niet meer’

Binnen&BuitenMaureen en Berry de Vries vertrekken na ruim vijf jaar uit hun huis aan de Leidseweg in Voorschoten. Werk bracht ze hierheen, maar die noodzaak is er niet meer.

Maureen komt oorspronkelijk uit Friesland, Berry uit Valkenburg. De twee woonden een jaar samen in Katwijk toen Maureen de kans kreeg zich in te kopen bij een verloskundigenpraktijk in Zoetermeer. Omdat een verloskundige binnen een straal van 20 minuten moet wonen van de praktijk, week het stel uit naar Voorschoten. ,,De locatie is super'', zegt Maureen. ,,We zitten dichtbij Zoetermeer, maar ook nog steeds bij Katwijk. Het centrum van Voorschoten is vlakbij, maar je bent ook zo in Leiden, het strand of in de Wassenaarse bossen.''

  1. Plek zoeken op P+R parkeerplaats is ‘kansloos': ‘Voor meer auto's in de stad is geen ruimte’
    PREMIUM

    Plek zoeken op P+R parkeer­plaats is ‘kansloos': ‘Voor meer auto's in de stad is geen ruimte’

    Hij weet dat het kansloos is, maar probeert het deze ochtend toch. Misschien rijdt er net iemand weg, hoopt Chris de Weeze uit Gouda. Maar het P+R-terrein Ypenburg staat ook vandaag weer, zoals verwacht, bomvol. Sommige auto's staan zelfs in de berm of dubbel geparkeerd. ,,Als je hier niet om zeven uur 's morgens bent, ben je kansloos'', roept een voorbijgangster die in de buurt woont.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag