Volledig scherm
Mieke Brinkhuis uit Veenendaal is met dochter Nadine en kleindochter Anna Kolenbrander de gelukkige en krijgt van Renée Jongejan van het Mauritshuis een tas met Rembrandt-cadeautjes. © Mauritshuis

Mauritshuis begroet 350.000ste bezoeker bij Rembrandt-tentoonstelling

De tentoonstelling Rembrandt en het Mauritshuis heeft vanochtend haar 350.000ste bezoeker verwelkomd. Daarmee beleeft het museum een topjaar.

Mieke Brinkhuis uit Veenendaal, haar dochter Nadine en kleindochter Anna Kolenbrander (3) waren de gelukkigen. Het getal van 350.000 is voor het Mauritshuis symbolisch omdat met de tentoonstelling in 2019 wordt stilgestaan bij de 350ste sterfdag van Rembrandt.

Prinses Beatrix verrichtte op 30 januari de opening. De expositie markeerde tevens het begin van het themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw, een reeks activiteiten in Nederland naar aanleiding van die 350ste sterfdag. Voor de tentoonstelling heeft het Mauritshuis zijn gehele Rembrandt-collectie voor de eerste keer samengebracht in één tentoonstelling. Dat gaat om achttien werken die ooit als Rembrandt zijn verworven: elf onbetwiste schilderijen, vijf kopieën van leerlingen en twee ‘twijfelgevallen’. De tentoonstelling is komend weekeinde voor het laatst te bewonderen.

Normaliter trekt het Mauritshuis rond 410.000 bezoekers per jaar. Topweek was de meivakantie met ruim 16.000 kijkers. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag