Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

Mavo en basisschool samen in één gebouw

Basisschoolleerlingen van Nutsschool M. M. Boldingh en mavisten van De Populier zitten sinds deze week samen in één gebouw. De vrij unieke combinatie van een basisschool, middelbare school en kinderopvang onder één dak is te vinden aan het Verhulstplein/Dunklerstraat in Den Haag.

De nieuwbouw is in de plaats gekomen van het oude pand van de M. M. Boldingh, dat hier al sinds 1988 stond. Het inmiddels gesloopte gebouw was sterk verouderd en voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Nieuwbouw kwam De Populier ook goed uit, want de mavo-afdeling groeit uit zijn jasje. De scholen en opvangorganisatie Onno Dak besloten daarom de handen ineen te slaan en samen een nieuw, gezamenlijk pand te laten bouwen.

Volgens de ontwerpers van Giesbers Rotterdam en Spring Architecten gaat het om een transparant gebouw 'vol kleine hoekjes, plekken en pleinen, zowel binnen als buiten'. Voor ouders en buurtbewoners die nieuwsgierig zijn naar de nieuwe huisvesting van de mavo houdt De Populier op 2 februari een open huis van 15.30 tot 17.00 uur.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag