Volledig scherm
2018-08-14 15:38:56 VENRAY - Stefan Kung tijdens de tijdrit bij de Binckbank Tour. De Zwitserse wielrenner won de rit. © ANP

Meerdere wegen in Den Haag afgesloten vanwege wielerwedstrijd

Den Haag is vandaag eventjes nog slechter bereikbaar. Op een deel van de omleidingsroute vanwege de afgesloten Koningstunnel rijden vanmiddag de wielrenners van de BinckBank Tour. 

De professionele renners zullen tussen 13.00 en 17.00 uur een individuele tijdrit van een kleine negen kilometer door Den Haag afleggen. De wegen van het parcours zullen echter al vanaf 09.00 uur worden afgesloten. Dat betekent dat ook de Bezuidenhoutseweg, Laan van NOI, de Benoordenhoutseweg en de Boslaan worden afgesloten.

 Dylan Groenewegen

De wielerwedstrijd, één van de belangrijkste in de Benelux, zal veel bezoekers naar de hofstad trekken. Wielrenner Dylan Groenewegen is vandaag de grote afwezige. Hij komt in het slotweekeinde van de BinckBank Tour door Nederland en België niet meer in actie. De sprinter van Jumbo-Visma neemt een korte pauze. “Na een aantal intensieve weken, inclusief de Tour de France, zal hij naar Spanje vertrekken om wat rust te nemen en zich voor te bereiden op het laatste deel van het seizoen”, laat zijn ploeg weten. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag