Volledig scherm
Exterieur Spui Records © AD

'Meest klantonvriendelijke winkel' Spui Records houdt ermee op

De tweedehands muziek- en filmwinkel Spui Records uit Den Haag verhuist binnenkort naar Barendrecht. De eigenaar van de zaak aan het Spui vindt de huur te hoog en wil daarom naar de 'veel goedkopere gemeente' verkassen. Daarmee verdwijnt ook een van de laatste verkooppunten van cd’s en dvd’s in Den Haag. 

Ruim 15 jaar heeft de winkel aan het Spui gezeten, aanvankelijk in het hoekpand aan de Grote Marktstraat waar vroeger het Haags Modehuis zat. Toen dat werd afgebroken verhuisde de ondernemer naar iets verderop pal naast de vroegere Asta-bioscoop. Daarvoor zat de winkel ook nog een tijdje in de Markthof. Volgens de eigenares bedraagt de maandelijkse huur van het pand 5800 euro. ,,Dat is met de verkoop van cd’s en dvd’s niet meer op te brengen’’, zegt ze.

De muziekzaak staat bekend om zijn hilarische reclamespreuken en zelfgemaakte tegeltjeswaarheden waarin zelfspot de overhand heeft. Dat begint al bij de aanduiding op de voorgevel: ‘De prijzen in dit pand zijn ietwat aan de hoge kant’. In de winkel zelf hangen op gele kartonnen plakkaten bizarre teksten als ‘Wij zijn genomineerd voor de meest klantonvriendelijke winkel van Nederland – En daar doe je het toch allemaal voor’ en ‘Bij ons is uw euro geen stuiver waard’.

Spui Records sluit in de derde week van oktober zijn deuren. Tot die tijd is er opheffingsuitverkoop met 40 procent korting. De zaak heeft een grote collectie in alle muziekgenres met als extra specialisatie klassieke muziek.

Volledig scherm
Spui Records © AD

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag