Docent Matt van Schagen werkt sinds kort als leraar op de Carolusschool aan Westeinde, maar woont nog steeds in Deventer.
Volledig scherm
PREMIUM
Docent Matt van Schagen werkt sinds kort als leraar op de Carolusschool aan Westeinde, maar woont nog steeds in Deventer. © Frank Jansen

Meester Matt uit Deventer slaapt drie nachten per week in hotel om les te kunnen geven in Den Haag

LerarentekortBasisschoolleraar Matt van Schagen (25) uit Deventer geeft via een uitzendbureau les op de Carolusschool in Den Haag. De werkgever en het uitzendbureau betalen driemaal per week zijn hotelovernachtingen (inclusief ontbijt), zodat Van Schagen in het oosten kan blijven wonen. ,,Dit is een prachtige kans voor me om in een totaal andere werkomgeving ervaring op te doen.”

 1. Toen haar moeder overleed aan corona, viel de grote droom van Anniko (17) in duigen. Nu is er weer hoop
  Play
  PREMIUM
  Video

  Toen haar moeder overleed aan corona, viel de grote droom van Anniko (17) in duigen. Nu is er weer hoop

  Jarenlang had Anniko Firman (17) één droom: studeren aan de Engelse universiteit van Cambridge. Ze werkte keihard en slaagde summa cum laude met zes keer een 10 en acht keer een 9 als eindcijfer aan het Haagse Sorghvliet. Haar droom leek in duigen te vallen toen haar moeder vorig jaar overleed aan corona. De droom was er nog, de financiële steun niet. De tiener is een inzamelingsactie gestart.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag