Volledig scherm
Henk Savelberg ontvangt Michelinster in Bangkok © AD Archief

Meesterkok Savelberg ontvangt Michelinster in Bangkok

De 64-jarige meesterkok Henk Savelberg heeft vanochtend in de Thaise hoofdstad Bangkok een Michelinster in ontvangst genomen.

De chef-kok opende in 2014 zijn nieuwste Savelberg-restaurant in het gerenommeerde Oriental Residence Hotel in het centrum van Bangkok, nadat hij zijn befaamde restaurant Vreugd & Rust in Voorburg had verkocht. Hiermee ging zijn droom om een restaurant in Bangkok te openen in vervulling. Hij reist nog regelmatig terug naar Den Haag voor zijn kinderen en vrouw Diana.

De Haagse topkok toonde zich vanuit Bangkok enorm in zijn nopjes dat hij ook in Azïe weer een Michelinster heeft verdiend. ,,Ik ben met deze onderscheiding heel blij,” aldus Savelberg die inmiddels wordt bedolven onder vele tientallen reacties van collega’s en van gasten daar en in Nederland.      

Niet de eerste keer

De topkok ontving in 1982 al een Michelinster voor zijn kookkunsten in De Graaf van het Hoogeveen in Noordwijk. Ook voor Seinpost in Scheveningen (1985), Vreugd & Rust in Voorburg (1997), en Savelberg Voorburg (1998) ontving hij een ster. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag