Meeuwenoverlast op de Boulevard. Vooral als er een visje in de buurt is, zoals bij Simonis, is het oppassen geblazen.
Volledig scherm
PREMIUM
Meeuwenoverlast op de Boulevard. Vooral als er een visje in de buurt is, zoals bij Simonis, is het oppassen geblazen. © Frank Jansen

Meeuweneieren insmeren om overlast tegen te gaan? ‘Moeten vooral leren leven met brutale meeuwen’

pollZe worden met opzet doodgereden, vergiftigd, verjaagd of zelfs doodgeschoten. De meeuw wordt gezien als een lastpost en lijkt daardoor wel vogelvrij. Den Haag  wil het dier via een subtielere methode bestrijden: door de eieren met olie in te smeren. Maar helpt dat wel?

6 reacties

 • shir veen

  1 jaar geleden
  Vreselijke beesten zijn het. Er is mij verteld dat een meeuw 40 jaar wordt en altijd naar zijn geboorte plekje terugkeert...nou hadden we jaarlijks heel veel eieren op t dak. Deze hebben wij regelmatig weggehaald. De beesten eten alle rubbers van je dakkapel op, schijten t hele zooitje onder, vreten de vuilnis zakken kapot en maken een talke herrie. Wij zijn onlangs verhuisd naar t westland en we genieten nu werkelijk vam de rust. Geen slapeloze en korte nachten meer.....
 • W.Z. Zuid

  1 jaar geleden
  Vroeger zag je meeuwen aan de kust. Nu ook hier in Zoetermeer (aan zee?). Je zult maar medewerker van de reinigingsdienst zijn die elke dag de troep moet opruimen. Op het dak van onze flat zit een nest, als de kuikens dan op het parkeerdek lopen krijg je kamikazeacties van moeder de meeuw. Afschieten of vergiftigen is beter voor het aanzien van de buurt en voor de lak van mijn auto. Meeuwen horen hier niet.
 • BJ Rooseboom

  1 jaar geleden
  De laatste 3, 4 jaar dat ik in Den Haag woonde (vruchten buurt) heb ik heel veel last ondervonden van meeuwen en dan de grote versie daarvan (mantelmeeuw). Ze bouwden nesten op het grinddak van de huizen bij mij aan de voor en achterkant van mijn woning. S'ochtends tussen 4 en 5 werden mijn partner en ik gewekt door het door merg en been gaande gekrijs en gegil van deze beesten. Ieder jaar komen er meer broedparen bij. Ik zeg ieder jaar uitdunnen cq afschieten net als dat bij Kauwtjes gebeurt.
 • Butt

  1 jaar geleden
  Je woon aan de kust, aan de kust vind je meeuwen. Gemeente kan inderdaad wat aan de overlast doen. Meer werkende container. Beter uitleg en communicatie naar burgers, inwoners, studenten en toeristen. Dus ook in een ander taal dan Nederlands. Beter optreden tegen huisje melkers. Als je 15 man in een huis van 75m2 stop levert dat ook een afval probleem op.
 • Betsy Polderman

  1 jaar geleden
  De gemeente pleit voor het gebruik van gele afvalzakken. Waarom gebruiken ze die zelf dan niet?

In samenwerking met indebuurt Den Haag